Δρ. Δημήτρης Δημητρίου: Στόχος του να ενώνει την δύναμη των Νέων μας με την Ανάπτυξη….

Ποιος είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον», όπως τον παρουσιάζει ο οικονομολόγος  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΩΝΙΤΗΣ

 

 Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Δημήτρης Δημητρίου είναι αυτός που όνειρο του είναι να ενώσει την ηπειρωτική φύση με την δύναμη των νέων μας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Είναι αυτός που θέλει να γίνουν τα Γιάννενα και η Ήπειρος με τα πλούσια αποθέματα τους ένα Πανευρωπαϊκό Κέντρο Υγείας. Ένα ηπειρωτικό όραμα όπου όλοι οι Ηπειρώτες θα πρέπει να συνεργαστούν σε μια κοινή προσπάθεια για την αναγέννηση της Ηπείρου. Για να ξαναγυρίσει η ζωή στα χωριά μας, να επιστρέψουν οι νέοι μας στον τόπο τους και να νοιώσουν οι γέροντες ασφαλείς.

Είναι αυτός που βλέπει, πως για να πάψουν οι νέοι επιστήμονες να είναι θύματα της υποανάπτυξης και της ανεργίας θα πρέπει η Ήπειρος να γίνει  “μια μεγάλη εταιρεία , στην οποία μέτοχοι θα είναι όλοι οι Ηπειρώτες με πρώτους τους νέους μας“.

Είναι αυτός που γνωρίζει πως μια μοντέρνα κοινωνία δεν πρέπει να τρώει τις σάρκες της, αλλά να αξιοποιεί έξυπνα το δυναμικό της Παμβώτιδας για το χτίσιμο μιας οικονομίας τεχνολογικά πρωταγωνιστικής στα Γιάννενα και στην Ήπειρο.

omilia dimitris dimitriou epirus olon

Είναι αυτός  που ξέρει πως να ενώσει τον τουρισμό με την πρωτογενή παραγωγή και την οικονομία των πόλεων.
Είναι αυτός που στόχο έχει να ξαναενώσει την σπασμένη ραχοκοκκαλιά των μικρών επιχειρήσεων και να δώσει ζωή στις πόλεις μας.

Γνωρίζει ότι τίποτε δεν είναι εύκολο αλλά και τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, διότι  πιστεύει στην αξία της δημιουργίας. Με ειλικρίνεια μιλάει για τις δυνατότητες και τις δυσκολίες μιας νέας αρχής αλλά και την ανάγκη ενός δυνατού Ηλεκτροσόκ αλλαγής, που χρειάζεται η Ήπειρος για το ξερίζωμα του κατεστημένου και το σπάσιμο του αποστήματος που χρόνια τώρα μολύνει την πρόοδο στην Ήπειρο. Στόχος του είναι να ανατρέψει την θλιβερή αυτή πραγματικότητα, για να πάρει ο τόπος την θέση που του αξίζει και που του επιβάλλει η παράδοση, η ιστορία και  ο πλούτος του φυσικού και πνευματικού δυναμικού της Ηπείρου. Γνωρίζει για τις επενδύσεις με τις μικρότερες ιδέες και τα παχυά λόγια. Γνωρίζει για τα κυκλώματα και τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων που δημιούργησαν νέες νοοτροπίες, γκρέμισαν τις ηπειρώτικες αξίες και τα οράματα των παιδιών μας και χάρισαν στον τόπο μας την μεγαλύτερη ανεργία.

Είναι εκπληκτικό, το πόσα λίγα πράγματα γνωρίζει κανείς για τον Δημήτρη Δημητρίου. Τα Γιάννενα γνωρίζουν για τον ρόλο του στο Επιμελητήριο και τις δράσεις του στην τοπική οικονομία, αλλά λίγα πολύ λίγα για την Ιδιωτική του ζωή. Ο άνθρωπος με τα λίγα αλλά σταράτα λόγια, την ειλικρίνεια των ενεργειών του και τις επιδόσεις του στην έρευνα, στην επιστήμη και στην οικονομία, είναι για πολλούς  ο άγνωστος, ο φαντομάς!

epirusolon logo dimitris dimitriou upopsifios perifereiarxis hpeirou

Ο πραγματικός Δημήτρης Δημητρίου φάνηκε μέσα από μια σύμπτωση της τύχης. Μέσα από την ταύτιση του με το λογότυπο “ Ηπειρος Όλον „ που αποκάλυψε τις ικανότητες του και τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην ιστορία της Ηπείρου. Η Ηπειρος δεν είναι μόνο το βουνό, η θάλασσα και το δέντρο με τα μώβ και πράσινα φύλλα στον κύκλο του λογότυπου. Δεν είναι μόνο το κίτρινο χρώμα της αγνότητας και της δυναμικής συμμετοχής των νέων. Δεν είναι μόνο το πράσινο φύλλο της προστασίας της φύσης και η σπουδαιότητα του για την υγεία. Δεν είναι τα μυστηριώδη μώβ φύλλα της θηλυκής πολυπλευρικότητας και η συμβολή της γυναίκας στην αναγέννηση της Ηπείρου. “ ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ „ είναι το άρωμα του δάσους, οι ορεινές λίμνες , οι θάλασσες και τα ποτάμια.  Είναι η αρχιτεκτονική της λιθοδομής, η ιστορία, ο πολιτισμός και η απόλαυση της τοπικής κουζίνας στις μικρές ταβέρνες του Ζαγοριού, της Κόνιτσας και των Τζουμέρκων. Είναι ο ταυτισμός, και το όνειρο του Δημήτρη Δημητρίου για την αξιοποίηση των τεράστιων θεραπευτικών αποθεμάτων κάθε κομματιού της ορεινής Ηπείρου από το πράσινο του Πωγωνίου μέχρι και τα κρύα νερά των οβιρών του Πάπιγγου… Είναι οι σκέψεις του για το ιώδιο, το αλάτι και τον ήλιο της θάλασσας του Ιονίου σε συνδυασμό με την μοναδικότητα του Αμβρακικού. Είναι η μοντερνοποίηση των ιαματικών εγκαταστάσεων της Πρέβεζας, των Καβασίλων και της κοσμικής ενέργειας του ατμού στον Αμάραντο, στα 1260 μέτρα. Είναι η έμπνευση και το όραμα ενός τουριστικού μοντέλου φυσικής θεραπευτικής και ιατρικής εξειδίκευσης, που να ενώνει μικρές και  μεγάλες κοινωνίες της Ηπείρου δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι η βασική υποχρέωση της Περιφέρειας για το ξεπέρασμα της ανεργίας των νέων, έτσι όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι για το φιγουράρισμα της ανεργίας στην πρώτη σχεδόν θέση.