Βιογραφικό Δημήτρη Δημητρίου

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

Οι ρίζες της οικογένειας του Δημητρίου Δημήτριου χάνονται στο Συρράκο Ιωαννίνων, από την πλευρά του πατέρα του (το γένος ΤΣΙΡΑΣ) και της μητέρας του (το γένος ΔΗΜΑ). Ο ίδιος γεννήθηκε το 1964, στα Γιάννενα, όπου διαμένει έως σήμερα, δραστηριοποιούμενος ποικιλοτρόπως. Διευθύνει την εταιρεία “ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ” που ασχολείται με αναλύσεις νερών και τροφίμων ενώ είναι ταυτόχρονα Σύμβουλος ποιότητας και Μελετητής σε Περιβαλλοντικά και Ιχθυολογικά θέματα.

Ο Δημήτριος Δημητρίου, παππούς του βιογραφούμενου, από την πλευρά του πατέρα του, γεννήθηκε το 1894 στο Συρράκο Ιωαννίνων. Σε ηλικία πέντε ετών πήγε με την οικογένειά του στην Πρέβεζα, όπου έζησε μέχρι το 1956 κι έπειτα οικογενειακώς εγκαταστάθηκαν στα Γιάννενα. Συνάντησε τον έρωτα της ζωής του, στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας Μπούντα, από την Κράψη των Ιωαννίνων, και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά, κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Τον Ανδρέα, που ζούσε στην Αθήνα, την Ελένη, που ζούσε στην Πρέβεζα και τους Χρήστο και Ευθαλία, που ζουν στα Γιάννενα. Ο Ανδρέας Δημητρίου είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα. Είχε λάβει μέρος στην Αντίσταση και αποτέλεσε μέλος της ΕΠΟΝ Πρεβέζης. Τα αδέλφια του παππού του ήταν μεγάλοι τυροκόμοι και πρωτεργάτες του σημερινού εργοστασίου Δωδώνη. Το επίθετο «Δημητρίου» του βιογραφούμενου οφείλεται στον παππού του, από την πλευρά του πατέρα του. Το 1958, όταν ο θείος του βιογραφούμενου, Ανδρέας, πήγε στην Αθήνα, άλλαξε το επίθετό του σε «Δημητρίου», για πολιτικούς λόγους, ενώ λεγόταν «Μπεζεβένκης» ή «Τσίρας». Ακόμη, όταν ο πατέρας του βιογραφούμενου, επέστρεψε από τη Γερμανία, άλλαξε το επίθετό του, για να έχει το ίδιο επίθετο με τον αδελφό του. Ο παππούς του βιογραφούμενου, Δημήτριος Δημητρίου, πέθανε σε ηλικία 86 ετών, ενώ η γιαγιά του, Κωνσταντίνα Μπούντα, σε ηλικία 92 ετών.

Ο Γεώργιος Δήμας, παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, γεννήθηκε στο Συρράκο και ήταν βλάχικης καταγωγής. Δραστηριοποιείτο ως μεγάλος τσέλιγκας, ενώ ζούσε μεταξύ Συρράκου και Άκτιου Πρεβέζης. Νυμφεύτηκε την Όλγα, από το Συρράκο, επίσης βλάχικης καταγωγής και απέκτησαν μαζί έξι παιδιά: τον Κωνσταντίνο, την Κλεοπάτρα, τη Βασιλική, την Ελένη, την Ουρανία και το Βασίλη.

Ο Χρήστος Δημητρίου, πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε στην Πρέβεζα, όπου και μεγάλωσε μέχρι 18 ετών. Κατόπιν, πήγε στα Γιάννενα, όπου ζει έως σήμερα. Ήταν εισπράκτορας στα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Επίσης, δούλεψε στη Γερμανία, ως εργάτης, για εννέα χρόνια. Επέστρεψε όμως, στα Γιάννενα και δούλεψε στα ΚΤΕΛ, αποκτώντας και δικό του λεωφορείο. Συνάντησε τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της Ελένης Δήμα, από το Συρράκο Ιωαννίνων, αποκτώντας μαζί της τρία παιδιά: το Λαμπράκη, τον Δημήτρη και την  Κωνσταντίνα. Ο Λαμπράκης γεννήθηκε το 1962 και διετέλεσε Σμήναρχος και Διοικητής της 125ης πτέρυγας εκπαίδευσης στην Πολεμική Αεροπορία, στην Καλαμάτα και σήμερα σαν υποπτέραρχος είναι διοικητής ΔΑΕ. Η Κωνσταντίνα, γεννήθηκε το 1969, και εργάζεται ως παρασκευάστρια στο εργαστήριο του. 

dimitris dimitriou upopsifios perifereiarxis hpeirou

Ο Δημήτρης Δημητρίου γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1964, στα Γιάννενα, με γονείς το Χρήστο Δημητρίου και την Ελένη Δήμα. Έμεινε στα Γιάννενα, μέχρι την ηλικία των 3 ετών, όταν αποφάσισαν οι γονείς του, να πάνε οικογενειακώς στη Φρανκφούρτη. Επέστρεψαν τα παιδιά, μέχρι το καλοκαίρι του 1973, για να αποκτήσουν ελληνική παιδεία. Τελείωσε Δημοτικό, Γυμνάσιο στη Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων και Λύκειο στα Ιωάννινα. Εισήχθη πρώτος στο Τμήμα Βιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Τελείωσε και πήρε ειδικότητα ιχθυολογίας, όπως και διδακτορικό στην Ιατρική Σχολής Βιολογίας των Ιωαννίνων. Κατέχει και πτυχίο μελετητή, σε θέματα περιβάλλοντος και αλιείας. Υπηρέτησε το 1992, τη στρατιωτική του θητεία, στην Αεροπορία και κατόπιν επέστρεψε στα Γιάννενα.

Το 1993 άνοιξε ιδιωτικό εργαστήριο αναλύσεων και τροφίμων, μαζί με συνεταίρους. Το 1997 έγινε μεγαλομέτοχος και Διευθυντής στην επιχείρηση «Βιοανάλυση Επιστημονικά Εργαστήρια», που διατηρεί έως σήμερα, με αντικείμενο τις αναλύσεις και μελέτες ποιότητας. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής της IRCA και μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ.

Από το 1998 έως σήμερα, εκλέγεται στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Μάλιστα, το 2006, για ένα χρόνο, υπήρξε γενικός γραμματέας του  συγκεκριμένου Επιμελητηρίου, ενώ από το Δεκέμβριο του 2011 έως το 2014 κατείχε την ιδιότητα του Προέδρου. Επίσης, υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, για τρία χρόνια. Ηταν Πρόεδρος στον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Σύλλογο «Ελπίδες» των Ιωαννίνων. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, με δημοσιεύσεις άρθρων σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και βασικός ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Μιλάει ελληνικά και αγγλικά.

Ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου, το 1989, με τη Σπυριδούλα Γεραλέξη, από την Κορίτιανη Ιωαννίνων, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως βρεφονηπιοκόμος και ψυχολόγος. Μαζί απέκτησαν δύο απογόνους, το Χρήστο και τον Κωνσταντίνο. Ο Χρήστος γεννήθηκε το 1990 και είναι πτυχιούχος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο ERASMUS στην Ολλανδία . Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1992 και είναι τελειόφοιτος του ΑΠΘ, στο τμήμα Γεωπονίας, με κατεύθυνση της Τεχνολογία Τροφίμων. Σήμερα και οι δύο αποτελούν την διάδοχή κατάσταση στην εταιρεία ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ.

Ερευνητικά Προγράμματα

✔️Μέτρηση και παρακολούθηση της ποιότητας των νερών κολύμβησης στην Β.Δ. Ελλάδα 1990 (ΥΠΕΧΩΔΕ)

✔️Επιπτώσεις στην δημόσια υγεία από την υπέρβαση επιτρεπτών παραμέτρων στο πόσιμο νερό (ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ)

✔️Μέτρηση επιπέδων ορμονών στο πλάσμα Ιριδίζουσας πέστροφας γύρω από την αναπαραγωγική περίοδο. Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Γεωργίας.

✔️Μελέτη της ικανότητας βιολογικού αυτοκαθαρισμού της Παμβώτιδας Λίμνης Ιωαννίνων. Χρηματοδότηση από το Κέντρο υδροβιολογικών Μελετών.

 ✔️Μελέτη της λεϊσμανίασης στην Βορειοδυτική Ελλάδα (ΠΕΝΕΔ 91) Χρηματοδότηση από την ΓΓΕΤ.

✔️Η τύχη ορισμένων παθογόνων εντεροβακτηριοειδών κατά την διάρκεια της ωρίμανσης του τυρού φέτα. Ερευνητικό πρόγραμμα του τομέα τεχνολογίας τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας.

✔️Εργαστηριακή διερεύνηση της συχνότητας μολύνσεων με Chlamydia trachomatis (ΚΕΣΥ 91)

Επαγγελματική Εμπειρία

✔️Από το 1988 έως το 1992 συμμετείχε σε πειράματα που έγιναν στον Ιχθυογεννητικό σταθμό του Λούρου.•

✔️Τον Ιανουάριο του 1989 προσλήφθηκε ως Ε.Μ.Υ στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

✔️Κατά τη διάρκεια της Μεταπτυχιακής του εκπαίδευσης στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής , έχει δουλέψει, κοντά στον Καθηγητή κ. Γ.Αντωνιάδη πάνω σε Ανοσοενζυμικές Τεχνικές  (ELISA, Western Blot, T.D.X. της Abott). Επίσης, έχει δουλέψει την τεχνική του άμεσου και έμμεσου ανοσοφθορισμού και κλασικές καλλιέργειες μικροβίων με την Επίκουρη καθηγήτρια κα. Χ.Παπαδοπούλου, ως και καλλιέργειες αναεροβίων μικροβίων με την Επίκουρη καθηγήτρια κα.Ε.Μπεζιρτζόγλου.

✔️Έχει ασχοληθεί με την τεχνική R.I.A δουλεύοντας κοντά στον Επίκουρο Καθηγητή κ. Α.Δεσύπρη του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Βιολογικού Τμήματος Αθηνών και έχει συνεργασθεί πάνω στο ίδιο θέμα με τον Αναπληρωτή καθηγητή κ. Κ.Σεφεριάδη στο Π.Π.Γ.Ν.Ι Δουρούτης.

✔️Στο εργαστήριο της Υγιεινής και Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπαιδεύθηκε υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας καθηγήτριας κας. Μ.Παπαπετροπούλου στην απομόνωση και καλλιέργεια του Cambylobacter jejuni από υδάτινα συστήματα.

✔️Στο εργαστήριο της Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχε σε αναλύσεις Χημικές και Μικροβιολογικές σε δείγματα νερού πόσιμου και θαλασσινού.

✔️Από τον Ιούλιο του 1997 έως σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας “ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Μ.Ι.Κ.Ε.” (πρώην “ΒιοΑνάλυση Επιστημονικά Εργαστήρια, Δημητρίου Δημήτριος και ΣΙΑ Ε.Ε.”) που λειτουργούν στα Ιωάννινα. Στη “ ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Μ.Ι.Κ.Ε.”  διεξάγονται χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις νερού, γάλακτος, τροφίμων, ζωοτροφών, ποτών, υλικών συσκευασίας και επιφανειών, καθώς και μελέτες Συστημάτων Ποιότητας σε επιχειρήσεις τροφίμων.

✔️Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα ποιότητας.

political-candidate-36
political-candidate-23

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ιχθυογεννητικός Σταθμός Λούρου

Σεμινάρια του Ιχθυογεννητικού σταθμού του Λούρου, για νέους καλλιεργητές με θέμα «Φυσιολογία και αναπαραγωγή της πέστροφας». «Ασθένειες και πρόληψη στην καλλιέργεια της πέστροφας», Για τα έτη 1990, 1991, 1993και 1995.

Κ.Ε.Γ.Ε Ιωαννίνων

Σεμινάρια Υδατοκαλλιεργειών του Κ.Ε.Γ.Ε Ιωαννίνων 1993.• Σεμινάρια Υδατοκαλλιεργειών του Κ.Ε.Γ.Ε Ιωαννίνων 1993.

Γ.Ε.Ω.Τ.Ε Ιωαννίνων

Σεμινάρια Ιχθυοκομίας εσωτερικών υδάτων που οργάνωσε το Γ.Ε.Ω.Τ.Ε Ιωαννίνων το 1991.

ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ Παράρτημα Ιωαννίνων

Σεμινάρια στο ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ Παράρτημα Ιωαννίνων για Υδατοκαλλιέργειες και Διαχείριση Περιβάλλοντος 1992, 1993 και 1996

ΚΕΚ ΙΟΝΙΟ

Σεμινάρια υδατοκαλλιέργειας στο ΚΕΚ ΙΟΝΙΟ.

Δημόσια ΙΕΚ 

Δημόσια ΙΕΚ Ιωαννίνων 1/3/1996-15/6/1996.

Σεμινάρια από τον ΕΦΕΤ

Σεμινάρια σε ΚΕΚ τα οποία διοργανώνονται από τον ΕΦΕΤ σε εργαζομένους επιχειρήσεων τροφίμων (από το 2005 έως σήμερα).

Διδακτορική Διατριβή

Διδακτορική Διατριβή με θέμα : «Συχνότητα αντισωμάτων Chlamydia Trachomatis στην περιοχή της Ηπείρου. »

” Ολότητα – Ισότητα – Συνεργασία “

Στηρίζοντας ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ Στηρίζουμε τον τόπο μας!