Υποψήφιοι νομού Ιωαννίνων

ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ

Τα βιογραφικά των πρώτων υποψηφίων του νομού Ιωαννίνων, με το ψηφοδέλτιο του Περιφερειακού συνδυασμού «Ήπειρος Όλον», του οποίου ηγείται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Δημήτρης Δημητρίου. Όλοι οι υποψήφιοι και υποψήφιες είναι διακεκριμένοι, γνωστοί για την συνεισφορά, την προσφορά και τη συμμετοχή τους στην Γιαννιώτικη αλλά και την Ηπειρωτική κοινωνία, από όλο το φάσμα της επαγγελματικής ζωής και της κοινωνικής δράσης του νομού Ιωαννίνων και της Περιφέρειας εν γένει. Δείγμα απτό και σαφέστατο της αντιπροσωπευτικότητας, της σύνθεσης απόψεων και ιδεών, αλλά και της ολότητας που πρεσβεύει ώς έννοια πολιτικής κινητοποίησης και ενεργού συμμετοχής στα κοινά ο συνδυασμός μας.

aggeli evita bio epirus olon

Αγγέλη Εβίτα

Εκπαιδευτικός

Η κα Αγγέλη Εβίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και ζει στα Ιωάννινα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και Κουκλοπαίχτρια στο Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος» και ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Ηπείρου. Το 2010 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σχετικά με το κουκλοθέατρο, το θέατρο και την σωματική έκφραση. Υπήρξε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Δισκοβολία και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου. Η συνεχής αναζήτηση στον χώρο της Τέχνης, την οδήγησε στο Κουκλοθέατρο και το 2014 δημιούργησε το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος». Με την Κουκλοθεατρική Σκηνή του Βυσσινόκηπου παρουσιάζει παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

ioanna anifanti bio epirus olon

Ανυφαντή Ιωάννα

Υπάλληλος ΕΛΤΑ

Η κα Ανυφαντή Ιωάννα γεννήθηκε στα Ιωάννινα, και κατάγεται από την Πλατανιά Ιωαννίνων όπου και διατηρεί στενούς δεσμούς. Είναι το πρώτο από τα παιδιά πολύτεκνης οικογένειας. Σήμερα ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτη Βρεφονηπιακής Σχολής, απόφοιτη Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής, Πιστοποιημένη Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, ενώ παράλληλα σπουδάζει στο Ε.Α.Π. «Ελληνικό Πολιτισμό». Έχει 15ετή προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και από το 2002 εργάζεται στα ΕΛ.ΤΑ. Τα τελευταία χρόνια εκλέγεται στο Σωματείο Ταχυδρομικών Ηπείρου –Κερκύρας και έχει διατελέσει πρόεδρος στο Σωματείο Ταχυδρομικών Ιωαννίνων. Έχει αναπτύξει μεγάλη δράση  και ευαισθησία στα προβλήματα των ΑΜΕΑ. Από το 1990 προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο σύλλογο ΑΜΕΑ «Κυψέλη» και από το 2003 αποτελεί μέλος του Δ.Σ. του εν λόγω συλλόγου. Επιπλέον είναι μέλος του αθλητικού – εθελοντικού συλλόγου «Καλλιπάτειρα». Οι καταβολές της έχουν καθορίσει τη στενή σύνδεσή της με τη γη και το περιβάλλον και την ευαισθησία της σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ το πλαίσιο της πολυμελούς οικογένειας συντέλεσε στη διαμόρφωση μιας γυναίκας δοτικής, ευαίσθητης και δραστήριας.

voustrou alexandra bio epirus olon

Βούστρου Αλεξάνδρα

hristos giotis bio epirus olon

Γιώτης Χρήστος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ο κ. Γιώτης Χρήστος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και διατηρεί Τεχνική Εταιρεία Μελετών – Κατασκευών Ηλεκτρομηχανολογικών & Οικοδομικών έργων. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο συμβούλιο του συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας. Είναι εκλεγμένος σύμβουλος και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιοτεχνικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου νομού Ιωαννίνων.

gartzios anastasios bio epirus olon

Γκάρτζιος Αναστάσιος

Υπάλληλος στην εταιρεία Πίνδος

Ο κ. Γκάρτζιος Αναστάσιος είναι υπάλληλος στην εταιρεία ‘Πίνδος’. Ήταν Υποψήφιος Βουλευτής  με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2015 και μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

devekos mihail bio epirus olon

Δεβέκος Μιχαήλ

Επιχειρηματίας

Ο κ. Δεβέκος Μιχαήλ είναι γεννημένος το 1979 στα Ιωάννινα και είναι παντρεμένος με ένα παιδί. Είναι απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, του τμήματος Φυτικής Παραγωγής και ιδιοκτήτης καταστήματος Γεωργικών Εφοδίων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος Επιμελητηρίου. Επίσης, είναι Πρόεδρος συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων.

thanasia asimoula bio epirus olon

Θανασιά Ασημούλα

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Η κα Θανασιά Ασημούλα γεννήθηκε στα Ιωάννινα, είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Θανασιά και έχει δύο παιδιά. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται  στα Ιωάννινα από το 2002 στον χώρο των υγειονομικών καταστημάτων και στο εμπόριο ένδυσης παιδικών ρούχων. Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και  Μέλος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ ). Επιπλέον, είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αναδόχων Σχολικών Κυλικείων και  πρόεδρος του Συλλόγου Αναδόχων Σχολικών Κυλικείων Νομού Ιωαννίνων. Τέλος, είναι Μέλος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Η ΚΥΨΕΛΗ» .

kappou ioanna bio epirus olon

Κάππου Ιωάννα

Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Ιωαννίνων

Η κα Κάππου Ιωάννα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και κατάγεται από τους Κουκλιούς Ιωαννίνων. Είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Ιωαννίνων. Στα φοιτητικά της χρόνια ήταν μέλος της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ιωαννίνων και εκτέλεσε καθήκοντα Γραμματέα ΠΑΣΠ και προέδρου του συλλόγου φοιτητών της σχολής της, καθώς επίσης υπήρξε  για αρκετά χρόνια μέλος της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι ενεργός μέλος του ΚΙΝ.ΑΛ.. Τα τελευταία χρόνια είναι και μέλος του τομέα κοινωνικών ανισοτήτων στο ΚΙΝ.ΑΛ.

karamani aristoula bio epirus olon

Καραμάνη Αριστούλα

Χημικός Μηχανικός

Η κα Καραμάνη Αριστούλα γεννήθηκε το 1971 στη Γερμανία και έχει καταγωγή από το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, του Δήμου Πωγωνίου, του Νομού Ιωαννίνων. Το 1996 αποφοίτησε από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου. Τα τελευταία 18 χρόνια ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ.

kassagianni maria bio epirus olon

Κασσαγιάνη Μαίρη

Μάχιμη Εκπαιδευτικός Δ.Ε.

Η κα Κασσαγιάννη Μαίρη γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα, με καταγωγή από τους Μελιγγούς Δωδώνης, είναι μητέρα ενός αγοριού και είναι μάχιμη Εκπαιδευτικός Δ.Ε. Έχει πολύχρονη εμπειρία ως Διευθύντρια σε σχολικές μονάδες του νομού Ιωαννίνων. Έχει διετελέσει, Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, Διευθύντρια του 8ου Λυκείου Ιωαννίνων, Διευθύντρια του Γυμνασίου Μηλιωτάδων Ζαγορίου, Αιρετή Γ. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Ιωαννίνων, Μέλος του ΠΥΣΔΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, Πρόεδρος του παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ν. Ιωαννίνων, Μέλος Δ.Σ Ταμείου Αλληλοβοήθειας Δ. Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνια Περιβαλλοντικής Κίνησης “Καθαρός Καλαμάς” και Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας Ν. Ιωαννίνων.

 

margarita kitsanou bio epirus olon

Κιτσανού Μαργαρίτα

Ιατρός Ειδικός Παθολόγος ( Διευθύντρια ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν.Ι – Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων )

Η κα Κιτσάνου Μαργαρίτα είναι Διευθύντρια ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν.Ι. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ). Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» το 2010, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, εκλεγμένη Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Άσυλου Ανιάτων, διορισμένη εκπρόσωπος από (Ν.Α.Ι.) Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, μέλος Ένωσης Γυναικών Ελλάδος παραρτήματος Ηπείρου και εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος από 22-12-2002 έως και το 2010. ‘Εχει συμμετοχή σε επιτροπές της Ν.Α.Ι. με πολλαπλές εισηγήσεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για θέματα υγείας , πρόληψης και  διατροφής και έχει πολλαπλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις σε όλα τα ΜΜΕ της Ηπείρου, αναδεικνύοντας συνεχώς  με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα του ΕΣΥ και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Ήταν Υποψήφια Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων στις εκλογές την 4-10-09, Υποψήφια Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του  ΠΑΣΟΚ στο νομό ιωαννίνων στις εκλογές την 4-10-09, Υποψήφια Περιφεριακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο Ήπειρος Τόπος να Ζεις, Υποψήφια Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων στις εκλογές την 6-05-12, Υποψήφια Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων στις εκλογές την 17-06-12.

koliousis evaggelos bio epirus olon

Κολιούσης Ευάγγελος

Αστυνομικός Διευθυντής Ελληνικής Αστυνομίας εν αποστρατεία ε.α.

Ο κ. Κολιούσης Ευάγγελος είναι από τη Βερενίκη Ιωαννίνων, γεννηθείς το 1959. Είναι έγγαμος με 2 τέκνα και κάτοικος της Ελεούσας Ιωαννίνων. Είναι Αστυνομικός Διευθυντής Ελληνικής Αστυνομίας εν αποστρατεία ε.α. και πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων. Επίσης, είναι πρώην Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ζίτσας.

kiritsis konstantinos bio epirus olon

Κυρίτσης Κωνσταντίνος

Σύμβουλος Επικοινωνίας και Marketing

 Ο κ. Κυρίτσης Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1974 στα Ιωάννινα, όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί. Είναι απόφοιτος του MAC BUSINESS STUDIES ATHENS GOLLEGE με σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων και στην διαφήμιση. Επιπλέον είναι κάτοχος ανώτατου διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως Εκδότης –διευθυντής του  μηνιαίου περιοδικού PROFIL και VIEW MAG καθώς και Διευθυντής  Marketing του μηνιαίου περιοδικού VIP MAG. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Πωλήσεων και Παραγωγός ειδησεογραφικών εκπομπών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς TOP97.2 και ΒΗΜΑ 90.1 στα Ιωάννινα. Επίσης, υπήρξε Διευθυντής και παρουσιαστής τηλεοπτικών  ειδησεογραφικών εκπομπών  στο ΗΡΤ ΑΕ και στο  ΒΗΜΑ TV. Τέλος, έχει διατελέσει Διευθυντής Marketing της διαφημιστικής εταιρίας Manifesto Creative Ιωάννινα.

lakka eleni bio epirus olon

Λάκκα Ελένη

Αρχιτέκτονας

Η κα Λάκκα Ελένη είναι Αρχιτέκτονας- Μηχανικός, απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ενεργό μέλος του ΣΑΔΑΣ- Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων. Εργάζεται στο τεχνικό γραφείο του Αρχιτέκτονα Λάκκα Π. Χρυσόστομου , το οποίο ασχολείται με την εκπόνηση μελετών και την κατασκευή ιδιωτικών και δημόσιων οικοδομικών έργων.

ladavos alkiviadis bio epirus olon

Λάνταβος Αλκιβιάδης

Μηχανολόγος Μηχανικός στη ΔΕΗ

Ο κ. Λάνταβος Αλκιβιάδης εργάζεται στη ΔΕΗ ως Μηχανλόγος Μηχανικός. Διετέλεσε Πρόεδρος της κοινότητας Ματσουκίου επί 12 χρόνια και στη συνέχεια για τα επόμενα 8 χρόνια έως και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής.

charis liouris bio epirus olon

Λιούρης Χάρης

Πτηνο-κτηνοτρόφος

Ο κ. Λιούρης Χάρης γεννήθηκε το 1979 στα Ιωάννινα και κατάγεται από τις Λιγκιάδες. Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Καψάλη από την Αμπελιά Ιωαννίνων και έχουν μια κόρη 9 και ένα γιο 7 ετών. Έχει σπουδάσει Οικονομία και Διοίκηση. Εργάζεται ως πτηνο-κτηνοτρόφος. Ξεκίνησε την συνδικαλιστική του δράση το 2010. Από το 2010 έως το 2012 μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΣΑΣΕ. Από το 2012 έως το 2015 συμμετείχε στην Πρωτοβουλία Αγροτών για την ανασύσταση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Κινήματος. Είναι Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Ιωαννίνων  από 2015-2019. Από το 2017 έως και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων. Από το 2017 έως και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Συμμετέχει στο Δίκτυο Συνδικαλιστικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων Αγροτών του ΚΙΝ.ΑΛ. Είναι ενεργός στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου από το 2007 έως και σήμερα.

lykotrafitis giannis bio epirus olon

Λυκοτραφίτης Γιάννης

Πολιτικός Μηχανικός

Ο κ. Λυκοτραφίτης Γιάννης γεννήθηκε στο Σουφλί Έβρου και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Από το 1988 ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα. Έχει δύο παιδιά, τη Μαρία πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ και τον Ανδρέα απόφοιτο Οικονομικού Τμήματος Α.Π.Θ. Εργάστηκε στον Ο.Ε.Κ. Ιωαννίνων (1989–1990), στις Πολεοδομίες Ν.  Άρτας και Ν. Ιωαννίνων (1991-1994) και στη Ν.Α. Ιωαννίνων (1995-2010). Από το 2011 υπηρετεί στην Περιφέρεια Ηπείρου (Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος). Είναι μέλος Διοίκησης ΤΕΕ Ηπείρου (1994 έως και σήμερα)., Γεν. Γραμματέας (2004-2014), Πρόεδρος (2017-2018) και Αντιπρόεδρος σήμερα της Δ.Ε. ΤΕΕ Ηπείρου, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Ηπείρου (1991 έως και σήμερα), μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ (1991–2003 και 2017 έως σήμερα), μέλος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Ι. (2003–2007 και 2016 έως σήμερα), ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ Ηπείρου, εκλεγμένος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννιτών στις εκλογές 2010 και 2014. Έχει διετελέσει μέλος Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων (1998-2005), πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου (2012-2017), μέλος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (1997–2001), ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ Ηπείρου, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (1991–1994) και μέλος Δ.Σ. Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων (2011-2014).

mpampouskas sotirios bio epirus olon

Μπαμπούσκας Σωτήριος

Μηχανικός Αυτοκινήτων

spiros bekas bio epirus olon

Μπέκας Σπύρος

Λογιστής - Φοροτεχνικός

Ο κ. Μπέκας Σπύρος γεννήθηκε στην Κρανούλα Ιωαννίνων και είναι παντρεμένος με την Χανδόλια Εύη, από το Πετσάλι Ιωαννίνων. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς και Υπεύθυνος Επιχειρήσεων, ΓΕΜΗ – ΥΜΣ – ΚΕΥΠΙΧ. Επίσης, είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΠΟΦΕΕ και ΟΕΒΕ από την ΕΦΕΙΙ και Αντιπρόεδρος του Α.Ο. Γιάννινα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Ταμίας στην ΕΦΕΙΙ και στην Α.Ε. Δόξα Κρανούλας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Παμβώτιδος και αθλητής Εθνικής Ελλάδος με το Κανόε – Καγιάκ.

ntouros giannis bio epirus olon

Ντούρος Γιάννης

Διευθυντής στο 9ο Λύκειο

Ο κ. Ντούρος Γιάννης γεννήθηκε στο Καλέντζι και εργάζεται ως Διευθυντής στο 9ο Λύκειο στα Καρδαμίτσια. Δίδασκε ως Φυσικός για 20 χρόνια στο 5ο Λύκειο Ιωαννίνων. Διετέλεσε Διευθυντής στο Λύκειο Κατσικάς και στο 7ο Λύκειο (Κλασσικό) Ιωαννίνων και Διευθυντής Β/θμιας Ν. Ιωαννίνων. Επίσης, διετέλεσε  εκλεγμένο μέλος ΠΥΣΔΕ Ν. Ιωαννίνων, ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου, ΕΛΜΕ Ιωαννίνων , Σύλλογος Προστασίας Αράχθου, Σύλλογος  Κατσάνων , Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων. Είναι εκλεγμένο μέλος στην Τοπική Κοινότητα Ιωαννίνων και μέλος της επιτροπής Παιδείας και Σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ιωαννιτών. Έχει έντονη  δράση στο Συνδικαλιστικό κίνημα.

oikonomidou paraskevi bio epirus olon

Οικονομίδου Παρασκευή

Ιατρός

Η κα Παρασκευή (Εύη) Οικονομίδου γεννήθηκε το 1976 και ζει στα Γιάννενα. Από το 2013 που απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ιατρική, ασκεί το ιατρικό λειτούργημα στην πόλη μας. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Μπάρι στην Ιταλία, και έχει ειδίκευση στη χειρουργική. Μιλάει πολύ καλά τρεις γλώσσες, ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά. Στον τομέα όπου ειδικεύεται, την Ιατρική, έκανε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για 4 χρόνια, ενώ διατελεί  «παρατασιακή ειδικευόμενη» στην Πνευμονολογική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού  εκτέλεσης BLSD ‘Βασική Καρδιοπνευμονική Ανάνηψη κι Έγκαιρη Απινίδωση’ από το  Μπάρι, Ιταλία καθώς και πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τίτλο «Επείγουσα Ιατρική» από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Τέλος, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό ALS “Advanced Life Support” από το European Resuscitation Counsil. Ως προς τις δραστηριότητές της εκτός ιατρικής, έχει 12 έτη μουσικών σπουδών, στο πιάνο, την ωδική και την αρμονία στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου, στην πόλη του Βόλου.

maria peponi bio epirus olon

Πεπόνη Μαρία

Δικηγόρος

Η κα Πεπόνη Μαρία είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Διεθνικό και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Διαμεσολάβηση, Διαιτησία και Δίκαιο Ενέργειας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια από το κέντρο εκπαίδευσης του Λονδίνου CEDR και γνωρίζει 3 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά). Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκπαιδευτικές διοργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Πανεπιστήμιο Goethe, Φρανκφούρτη, Γερμανία). Ασκεί δικηγορία στην πόλη των Ιωαννίνων και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικό νομικό περιοδικό.

pitsika-ifigeneia-bio-epirus-olon

Πίτσικα Ιφιγένεια

Χημικός

Η κα Πίτσικα Ιφιγένεια γεννήθηκε το 1979 στα Ιωάννινα και έχει καταγωγή από το Μαυρονόρος του Δήμου Πωγωνίου Νομού Ιωαννίνων. Είναι κόρη του Λεωνίδα Πίτσικα, συνταξιούχου γεωλόγου του ΙΓΜΕ και της Βασιλικής Μπότη, συνταξιούχου καθηγήτριας Μέσης Εκπαίδευσης, που διαμένουν στην Πρέβεζα. Είναι παντρεμένη με το Νικόλαο Βρακά, με καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας και έχουν δύο κόρες. Το 2002 αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάζεται από το 2004 έως σήμερα ως Χημικός. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ.

skandalis alexandros bio epirus olon

Σκανδάλης Αλέξανδρος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

stassinou bio epirus olon

Στασσινού Ντόλυ

Εκπαιδευτικός - Μεταφράστρια / Διερμηνέας

Η κα Στασσινού Ντόλυ είναι πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία. Εργάστηκε ως μεταφράστρια-διερμηνέας για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, διετέλεσε προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου και σήμερα εργάζεται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

stolis stefanos bio epirus olon

Στόλης Στέφανος

Υπάλληλος ΔΕΗ

Ο κ. Στόλης Στέφανος είναι Υπάλληλος Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) – Τομέας Πωλήσεων, με Ειδικότητα Κεντρικού Ταμία. Εϊναι Μέλος του Δ.Σ Γυναικείας ομάδας Περάματος Ιωαννίνων και διετέλεσε μέλος Δ.Σ του συλλόγου πολυτέκνων Ιωαννίνων.

 

tasiou ioulia bio epirusolon

Τάσιου Ιουλία

Ιδ. Υπάλληλος στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ

Η κα Τάσιου Ιουλία γεννήθηκε  στα Ιωάννινα το 1970, όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένη  και μητέρα  δύο παιδιών.  Είναι απόφοιτη νοσηλευτικής σχολής  και εργάζοται στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ. Είναι μέλος του σωματείου εργαζομένων του ΣΕΣΟΝΙ. Διετέλεσε μέλος του τριμελούς Συμβουλίου της κοινότητας Μάζιας, όπου και κατάγεται.

tzarouhis theodoros bio epirus olon

Τζαρούχης Θεόδωρος

Μηχανολόγος Μηχανικός

Ο κ. Τζαρούχης Θεόδωρος είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάζεται σε διάφορα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εργοδηγός.

tsakoumis ioannis bio epirus olon

Τσακούμης Ιωάννης

Υπάλληλος Περιφέρειας Ηπείρου

Ο κ. Τσακούμης Ιωάννης είναι απόφοιτος ΤΕΙ Αθηνών, του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών και εργάζεται ως Υπάλληλος Περιφέρειας Ηπείρου, στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού. Eίναι πρώην μέλος Δ.Σ. ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ. Ιωαννίνων και εκλεγμένος σύνεδρος στην Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

handolias apostolos biogr epirusolon

Χανδόλιας Απόστολος

Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ζίτσας

Ο κ. Χανδόλιας Απόστολος γεννήθηκε  στα Ιωάννινα το 1975 και κατάγεται από το Πετσάλι.  Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή και σπούδασε Ιατρικά και Βιολογικά Εργαστήρια. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ζίτσας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας και Πρόεδρος ΝΠΔΔ του Δήμου Ζίτσας (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ). Επιπλέον, υπήρξε Αντιπρόεδρος  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας. Διετέλεσε Πρόεδρος Αναπτυξιακής Επιχείρησης Δήμου Εκάλης καθώς και Δημοτικός  Σύμβουλος στον ίδιο Δήμο.  Ήταν μέλος του  Δ.Σ. Ε.Π.Σ. Ηπείρου και μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Αετός Πετσαλίου. Τέλος, υπήρξε μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Νικόλαος».

political-candidate-36
political-candidate-23

" Ολότητα - Ισότητα - Συνεργασία "

Στηρίζοντας ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ Στηρίζουμε τον τόπο μας!